Bővülő kínálat – Megérkeztek a Brock és a RC-Design felnik!

  • Közzétéve: 2023. 07. 06.

A tízezer körüli felni választékunk két új márkával bővült. Az újdonságok főbb ismérvei: Németországban készülnek és a lakkozásukra három éves garanciát adnak!

Helyesbítéssel kezdünk, ugyanis három márkával bővült a kínálatunk… A Fondmetal széles választékát érdemes megtekinteni, ebben a cikkben pedig a márka hátteréről tájékozódhat, amiben az olasz alufelni gyár F1-es beszállítói szerepéről is olvashat.

Most térjünk vissza a fő témára, a kétszáz fős munkatársi gárdával és több németországi telephelyen működő Brock Alloy Wheels-hez. A cég a műfajban eltöltött viszonylag kevés idejét magas szintű technológia alkalmazásával és nagyfokú szakértelemmel pótolja. Ez minden területen észlelhető. A tervezésnél természetesen számítógépeket használnak, a mérnökök által használt program pedig a végeselem módszerével dolgozik (FEM).

A bevonat

Az alufelni üzletágban kevés gyártó alkalmaz a tartósságra igen nagy hatással lévő akril bevonatot. A festékekben is használt polimetilmetakrilát – azaz az akril felnire égetése – egy órán át tart. A gyártásnak része a kilenc rétegben felvitt lakk bevonat. A Brock Alloy Wheels alufelnijei számtalan szabványnak megfelelnek, közöttük megtalálható az itthon nagy becsben tartott TÜV jóváhagyás is. 

Előnyök

A fentiek bizonyára felcsigázták a fémiparban dolgozókat, és a gyártástechnológusok is boldogok az információktól. Az élenjáró műszaki megoldások remek dolgok, de a vásárlóinkat jobban érdekli, hogy ezeknek melyek a használat közbeni előnyei.

A jó kinézet mellett ott a hároméves garancia a lakkozásra. Ez az egyik legütősebb érv. Ezért a felnik többségére rákerül a télire is ajánlott címke. Ugyanis a festék ráégetése az alufelnire és a lakk réteg párosa „csodát” tesz a tisztíthatósággal.

Ez annyit jelent, hogy egy átlagos felni tisztításakor nehezen eltávolítható a szürkés-fekete finom fékbetét por és többi szennyeződés. A Brock és az RC-Design felniknek a tisztítása – az említett eljárásoknak köszönhetően – nagyságrendekkel könnyebb.

Manapság egyre jobban előtérbe kerülő érv, hogy európai termék. Pontosabban német gyártmány, amelyet német földön terveztek és gyártanak. Ennek itthon nagy a tisztelete.


Goodyear SightLine – Úttörő technológia Le Mans-ban
Előző cikk
Goodyear SightLine – Úttörő technológia Le Mans-ban
Következő cikk
Tokyo Auto Salon – AMTS a Távol-Keleten
Tokyo Auto Salon – AMTS a Távol-Keleten
Feliratkozom a hírlevélre