Borbet – EcoVadis aranyérem, másodjára

  • Közzétéve: 2022. 12. 21.

A német felnigyártó ismét jól szerepelt az EcoVadis értékelésén. Mivel manapság a fenntarthatóságnak egyre nagyobb a szerepe, ezért nem véletlen a Borbet igyekezete. 


Szerencsére a Borbet nem csak jól hangzó sajtóközleményeket ad ki, hogy mennyire fenntartható módon működik. Hanem cselekszik is. A természetes anyagokkal könnyített felni családjáról itt tud tájékozódni. Ezen a linken, pedig megtekintheti az ezer fölötti Borbet választékunkat.

A Borbet törekvése érthető. Ugyanis Nyugat-Európában már megszületett egy olyan fogyasztói réteg, amely teljesen máshogy gondolkodik, mint amit megszoktunk. Ezek az újhullámos – zömmel fiatal – vásárlók, teljesen más szempontok szerint választanak terméket és szolgáltatást.

Az egyik döntő érv számukra, hogy mennyire fenntartható forrásból származik az adott termék. Plusz az is nézik, hogy a beszerzési láncnak, a gyártásnak és a kapott szolgáltatásnak, mekkora az öko-lábnyoma. Az új vevőkör meghódítása mellett a Borbetnek fontos a bolygónk védelme, akár az ATS-nek.


Az EcoVadis

Frédéric Trinel 2007-ben alapította az EcoVadis elnevezésű szervezetet. Ennek célja a zöldebbé és fenntarthatóbbá tett ipar. Az EcoVadis a cégek fenntarthatósági minősítésével foglalkozik. A franciák minimális öko-lábnyommal dolgoznak, ezt a zömmel felhő alapú működéssel érik el. A munkájuk az, hogy alaposan átvizsgálják és kiértékeljék a cégek működését.  

Az EcoVadis-nál az került a fókuszba, hogy a vizsgált vállalkozás miként használja a vállalati társadalmi felelősségvállalást (CSR). A mindennapi működésében, és szinte minden területre kiterjedően.

Ennek tükrében szemlélik a vállalat teljes termelési láncának a fejlődését. Az értékelés négy fő területen zajlik: környezetvédelem, munka és emberi jogok, etika és persze a beszállítói hálózatot is szemügyre veszik. A felmérést követően a vizsgált cég pontszámot kap, ami nullától százig terjedhet. A kijött értékektől függően, a megvizsgált vállalatokat bronz, ezüst és arany éremmel jutalmazzák.

A Borbet idén másodjára nyerte el az arany minősítést, ráadásul egyedüli felnigyártóként szerepel a listán!


Avus Racing, ATS, Anzio és társai – Mi vagyunk a hazai forgalmazók
Előző cikk
Avus Racing, ATS, Anzio és társai – Mi vagyunk a hazai forgalmazók
Következő cikk
Fondmetal – Alufelni, Formula-1-es gyökerekkel
Fondmetal – Alufelni, Formula-1-es gyökerekkel
Feliratkozom a hírlevélre