Megérkezett – Monaco Wheels

  • Közzétéve: 2024. 05. 03.

A hatvan márkát meghaladó felni választékunk nemrég új nevekkel bővült. Az egyik legizgalmasabb kínálattal rendelkező Monaco Wheels a francia Riviérán lévő városállamról kapta a nevét.

Az 1886-ban megjelent autó sokáig a gazdagok kiváltsága volt. Ezért nem véletlen, hogy itthon az első automobilt Hatschek Béla vásárolta (Benz Velo, 1895). A vállalkozó az „Első Magyar és Ausztriai Emberi Műszem Készítő – Hatschek Béla” néven futó céget üzemeltette. Azaz a műszerész szemüvegeket, lámpákat és elektromos szerkezeteket árult Bécsben és Budapesten. A tehetősség és az autózás jó kapcsolódási pont Monte Carlóhoz.

A felső tízezer ma és régen is előszeretettel töltötte a telet a francia Riviérán. Aminek a fekvése zseniális, ugyanis a tengerparttól kőhajításnyira találhatók a hegyek – így a kellemes éghajlaton – a téli sportok is nyugodtan űzhetők. A hercegségnek egyébként erős és régi a kötődése az autózáshoz és az autóversenyzéshez.


A Monte Carlo rali első kiadását 1911-ben rendezték. A nehézségét az adja a legendás versenynek, hogy a kanyargós utak és a szeszélyes téli időjárás párosa igen kiszámíthatatlanná tudja tenni a viadalt. Ezért is nagy dicsőség, ha valaki megnyeri a Monte Carlo ralit. 


A világ egyik leghíresebb ralija mellett a Formula-1-es nagydíjnak is helyet ad a hercegség. Az első Monaco Grand Prix-t 1929-ben rendezték, azóta a helyszín kirobbanthatatlan a naptárból. Albert herceg – a hölgyek mellett – a környezetvédelemért is odavan. Ezért versenyez a Formula-E is a városállamban.


Előélet

A Monaco Wheels-t a neve rögtön felhelyezi a térképre, ami annyit jelent, hogy nem azoknak szól, akik a legolcsóbban szeretnék megúszni a felni vásárlást. A név mögött nagy valószínűséggel a holland Global Automotive áll. A 2017-ben alapított vállalkozás gyökerei az 1960-as évekig nyúlnak vissza, akkor kezdte a kereskedést a gumiabroncsokkal és keréktárcsákkal az Inter-Sprint és a Van den Ban. Az anyacég nagyságáról sokat elmond, hogy vállalat éves bevétele, eléri az 1,5 milliárd eurót!  


A választék

A Monaco Wheels-nél ügyesen rakták össze a választékot. A belépő szintet a Comfort jelenti. Az ide tartozó felnik az átlagos autós igényeit elégítik ki, ezért a fő jellemzőjük a jó ár/érték arány. E mellett dögösen is néznek ki, lásd a képen lévő Seatot.


Mivel az elektromos autós átállás megállíthatatlan, ezért erre a területre is fókuszálnak. A nagynevű tervezőkkel rajzoltatott keréktárcsáknál odafigyeltek a levegő áramlására. Ha már témánál vagyunk, a Tesla Model 3 ráncfelvarrás előtti kiadásához a választékunkat itt találja, a Model Y-ról pedig itt olvashat. A használt piacon jól futó BMW i3 vékony és nagy átmérőjű felnijeitől pedig mindössze egy kattintásra található.

A harmadik csoportot a választékban a Luxury széria jelenti, ahol értelemszerűen a felső kategóriás, azaz prémium autókat célozzák meg. A képeken látható Audi Q8 erre jó példa. Természetesen a pazar kivitel mellett, a nagy méret is kiemelten fontos ebben a vásárlói körben.


A legdögösebb darabokat nem csak az előbbi részleg rejti, hanem azok, amelyeken a Tuning címke található. Itt komolyan rámennek a látványra, amit a Skoda Octavia RS képei is bizonyítanak.


Fotó: Formula E, Mini, Monaco Wheels

Tokyo Auto Salon – AMTS a Távol-Keleten
Előző cikk
Tokyo Auto Salon – AMTS a Távol-Keleten
Következő cikk
Szeszélyes április - Végre előkerülhet a nyári gumi!
Szeszélyes április - Végre előkerülhet a nyári gumi!
Feliratkozom a hírlevélre