Felni vásárlás – Célkeresztben a hölgyek!

  • Közzétéve: 2023. 05. 17.

Cikkünk, az első pillantásra felesleges szócséplésnek tűnik, mert az alufelni vásárlás férfias tevékenység. Uraim, 2023-at írunk!

Férfias szakma az autózás, és a hozzá kapcsolódó dolgok. Ez a terület is változik, és a szebbik nem itt is helyet követel magának. Nézzük a leglátványosabb részt, az autóversenyzést.

Ezen a téren szinte egy kezünkön meg tudjuk számolni azokat a hölgyeket, akik a legmagasabb szinten jól teljesítettek. Az egyik legnagyobb név Michèle Mouton. Moutont, a Renault-val és a Fiattal elért eredményei után az Audi gyári versenyzőnek szerződtette. Ekkor már Fabrizia Pons volt a navigátora. A francia/olasz kettős négy rali vébé futamot nyert, és 1982-ben, csak pár ponttal maradtak le a vébé címről.


Dakarítónő

Jutta Kleinschmidt mérnökként dolgozott a BMW járműfejlesztési részlegénél, talán ezért is bajor terepmotorral kezdte a sivatagi kalandozásait. Utána váltott KTM-re. Ezt követően jöttek az autók. A legnagyobb sikere: Mitsubishi Pajeróval megnyerte a Párizs-Dakar ralit (2001).


Az amerikai versenypályákról Danica Patrick neve lehet ismerős. Az F1-es szerepléssel többször hírbe hozott pilótanő az Indycarban ért el egy futam győzelmet (2008). És ami legalább ekkora fegyvertény: harmadik és negyedik helyezést ért el a legendás Indy500-on. Később, a Nascarban is versenyzett pár évet.


Mostanság a hölgyek, az új aranykorát élő sportkocsi versenyzésben csillogtatják a tudásukat. Iron Dames néven, három nő – a DTM-ben is vitézkedett – Rahel Frey vezetésével ér el remek eredményeket.

Cristina Gutiérrez, a Dakar rali stílusú terepralik kisebb géposztályában szuper eredményes. Alsóbb ligákban egyre több lány és nő szerepel, így előbb-utóbb a legjobbak eljutnak a nagyobb népszerűségnek örvendő szériákba.   

A felni vásárlás

A versenyzős kitekintő után a rögvalóságot a felni vásárlás jelenti. Itt megfordul a szerep, és a hölgyek unják látványosan a vásárlást. Az idevágó klasszikus kérdés: „Mi kerül ilyen sokba ezen a négy vasdarabon?”

Ha autótulajdonos hölgy vásárol alufelnit, akkor általában nem egyedül jön hozzánk, hanem megkéri a hozzáértő férfi ismerősét, hogy segítsen a vételben.

Egy szűk rétegét képviselnek az autós nőknél azok, akik „fullba nyomják” a csajos stílust. Azaz az autón szinte minden pink, az első fényszórókon pedig óriás szempillák találhatók. Itt szokott megjelenni az örök klasszikus: a pandás alufelni.  

Autós lányok

Nem csak a versenyzésben, hanem más téren is változnak a dolgok. Ha valaki nyitott szemmel jár, akkor belefuthat kisebb-nagyobb mértékben átalakított autókba. Amelyek csajosak, ez észrevehető a színvilágon és pár belső kiegészítőn. Vagy nem látni semmi csajos motívumot, csak egy jó ízléssel tuningolt autót.

Az új trend, mikor pár helyen feltűnik egy hastag (#) és utána az illető neve. Azaz a közösségi médiában vagy a videó megosztókon ezen a néven találni a hölgyet. Ilyen járművekből és tulajdonosokból egyre több található.

Az eltelt évek alatt, főleg Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban jó néhány autós-újságíró és műsorvezető hölgy is feltűnt. Akik magas színvonalon végzik a munkájukat. Ilyen pl. Jodie Kidd, aki a modell karrierje után váltott az autós területre. Ő és társai, alufelni téren is szakértők.



Fotó: gyárak, Red Bull

Alufelni vásárlás – Szakértünk, hogy sikerrel járjon!
Előző cikk
Alufelni vásárlás – Szakértünk, hogy sikerrel járjon!
Következő cikk
Fondmetal – Alufelni, Formula-1-es gyökerekkel
Fondmetal – Alufelni, Formula-1-es gyökerekkel
Feliratkozom a hírlevélre