Alufelni vásárlás – Szakértünk, hogy sikerrel járjon!

  • Közzétéve: 2023. 05. 10.

A felni vásárlásnál sokféle szemponttal találkozni, a legtöbbször az ár kerül a középpontba. Most egy áttekintés következik, hogy melyik kategóriában mire lehet számítani.

Ideális helyzetben azok találhatók, ahol a pénz kevésbé számít, így ők pontosan azt kapják, amit szeretnének. Nekik nem kell semmilyen területen kompromisszumot kötniük. Az átlagos pénztárcájú alufelni vásárlónál – a tapasztalataink szerint – a kinézet az első szempont, ezt követi az ár. Ez a két dolog már jól behatárolja a lehetőségeket.

A kínálatunkban található két márka, amelyek az említett kritériumoknak pontosan megfelelnek. Azaz jól néznek ki, és az áruk is elfogadható, ez a Silverline és az RC Racing. Ezek a gyártók látványos és divatos felniket kínálnak baráti áron. Ezekkel „meg lehet jelenni”. Amikor a szomszéd vagy a pakolóban a haverok először meglátják, akkor elismerően csettintenek.  

A következő lépcső

Mint az élet számos területén, az alufelniknél is találni fokozatosságot. A következő lépcsőt egy kicsit magasabb ár jellemzi, amivel igényesebb festés és jobb kidolgozás párosul. Fontos változás ebben az ársávban, hogy a méretválaszték láthatóan szélesebb. Itt olyan márkákat találni, mint a Borbet, valamit az egyik legnagyobb gyári beszállítóként dolgozó CMS. A lista nem lenne teljes az Avus és a GMP nélkül. Az Avus-nak például mi vagyunk a hazai forgalmazói.

A Borbetnél 1300 darab fölötti a létszám, ami hasonló a CMS-hez, tőlük pár száz darabbal marad le az Avus. A GMP választéka, már megközelíti az 1500 darabot.

Versenyzési tapasztalatok

A legdrágább tartományt meghagyjuk másoknak, ez már a szénszálas és egyéb felni különlegességeknek a terepe. Itt egy-egy keréktárcsa szett ára általában milliókban mérhető. Megjegyzés: komoly szándék esetén persze szinte mindent be tudunk szerezni.

Az álmodozásból térjünk vissza abba a rétegbe, amely széles méretválaszték mellett, a konkurenseknél könnyebb, és strapabíróbb darabokat kínál. A másik aduász, hogy a garancia idő is emelkedik. Erre jó példa az ATS, amely a felni gyártási technológiájának köszönhetően öt év garanciát vállal.

Ebben a csoportban az OZ, a BBS és az ATS is szerepel. Ezek a márkák az autó versenyzés legmagasabb szintjein is dolgoznak, ezért muszáj odatenniük magukat. Ez a komoly technológiai háttér megmutatkozik az utcai autókhoz kínált alufelniken is.



Toyota Aygo X gumi méret – 175/60R18 + felni 4x100 0Jx18 ET0
Előző cikk
Toyota Aygo X gumi méret – 175/60R18 + felni 4x100 0Jx18 ET0
Következő cikk
Variációk téli gumicserére – Spórolás felni vásárlással!
Variációk téli gumicserére – Spórolás felni vásárlással!
Feliratkozom a hírlevélre