Az autóeladások listavezetői és a felnijeik

  • Közzétéve: 2024. 04. 16.

A gazdasági helyzet fokozódása és a beszállítói láncok helyreállása megváltoztatta a piacot. A Covid-19 idején az egekbe szökő használtautó árak és az új autóknak a csekély száma azt eredményezte, hogy az új járműveket drágábban is el lehetett eladni… Tavaly nyár vége óta – ez a kereskedőknek idilli állapot – megváltozott.

A raktári készleteket feltöltötték – ezzel egy időben – a vásárlók kezdtek eltünedezni a kereskedésekből. Ennek az eredménye, hogy a 2022-es 111 154 darabos teljesítményt nem érte el a hazai újautó piac. 2023-ban a számláló 107 715 darabnál állt meg.

A márkáknál a Toyota vette át az első helyet, a sok éves kemény munka és a számtalan új modell megtette a hatását: tavaly 14 222 Toyota kelt el. A Suzuki tavaly decemberi erős hajrája nem volt elég az első helyhez, a dobogó második fokát érték csak el (13 167 db). A Skoda tavaly teljesítette a 2022-ben eladott megrendeléseit, ezért leginkább ennek volt köszönhető a 10 916 példányos eredményük. Az eladásokat nagyban segítette a friss Octavia jó fogadtatása. 

A legkelendőbb hazai típusok

A legjobban fogyó típusok között a Suzuki az éllovas. A márka nagyfokú hazai kedveltsége azon is látszik, hogy ebben a rangsorban felért a dobogóra a kifutó félben lévő Vitara is!

Az első helyezett, a „ráncfelvarrásokkal” egész jól életben tartott S-Cross (5936 db). Ha a japánok 4,3 méteres szabadidő-autójára felnit keres, akkor használhatja a felni-keresőt. A második legnépszerűbb modell az Octavia, ami szépen lassan átvette a VW Golf szerepét. Az Octavia kombi kivitele, különösen kelendő portéka a céges vásárlásoknál. Az 5608 darabos eladással büszkélkedő cseh remekhez, a kínálatunkat itt találja. A harmadik a Suzuki Vitara, 4979 példány értékesítésével. A 2015-ben piacra került típus a megbízhatóságával, a jó kinézetével és a motorjára adott extra hosszú garancia idejével hódít. Ha a Vitarához keres felnit vagy nyárigumit, akkor ajánljuk az igen bőséges választékunkat. A Vitara és S-Cross felni ügyben, itt nézelődhet.

A 3238 példányos Toyota Corolla mellett sem lehet szó nélkül elmenni. Ez a típus jóval több példányban fogyott, mint a fura kerékmérettel rendelkező Aygo Cross. Amihez, ezen a linken tud felniket keresni.  

A negyedik helyre a Kia Ceed lépett, ehhez a koreai autókkal kereskedőknek, 3235 darabos eladást kellett produkálniuk. A sokféle motorral elérhető típushoz az alufelni kínálatunk ügyében vegye fel a kapcsolatot velünk. Az eladási rangsorban az ötödik, a modellváltás előtt lévő Dacia Duster, amiből 2487 darab kelt el.      

Fotó: gyárak

AMTS 2024 – Nézőcsúcs és részvétel
Előző cikk
AMTS 2024 – Nézőcsúcs és részvétel
Következő cikk
Tokyo Auto Salon – AMTS a Távol-Keleten
Tokyo Auto Salon – AMTS a Távol-Keleten
Feliratkozom a hírlevélre