Kerékanyák, kerékcsavarok és a bőség zavara

  • Közzétéve: 2021. 09. 27.

Időnként a legváratlanabb helyről érkezik a bonyodalom az autós életébe, például amikor kerékcsavart kell vásárolnia. De milyen méretűt és milyen hosszút?

A zűrzavar szónak talán az a jó meghatározása, hogy olyan helyzet, amiből a személy pillanatnyilag nem lát kiutat. Ezt az állapotot legtöbbször szervezetlenség, összevissza mozgás és véletlenszerű megjelenő hatások okozzák. A zűrzavart okozhatja az is, ha kerékanyát vagy kerékcsavart kell vásárolni.

Kerékcsavarok

A huncutság ott található, hogy a témában az acél kerékcsavar mellett megtalálható a könnyű kerékanya, a kúpos anya, lemezanya, a nyitott kerékanya, a zárt kerékanya, a talpas tőcsavar, az imbuszos kerékcsavar és a tőcsavar kifejezések is. Hogy a szakkifejezések csak egy szeletkéjét ismertessük... Ezeken felül ott vannak még a nyomtávszélesítők, a díszkupakok, kerékőrök és más kiegészítők. Ezek kapcsolhatók a területhez.

„Vásároljál az autódhoz egy szett kerékanyát!” - szólt az autószerelő.

Így válik a fenti egyszerűnek tűnő kérés, váratlan bonyodalom forrássá. Azoknak, akik nem a téma szakértői.

Kerékanyák, kerékcsavarok

Az autó típusok széles választéka mellett tovább komplikálja a dolgokat a fent említett széles választék, ami még nem is lett szuper részletesen kifejtve... A biztos pontot cégünk ügyfélszolgálata és a webáruházi keresőnk mellett az jelenti, ha tudja, hogy milyen márka, mely típusához keres kerékcsavart vagy kerékanyát.

A vásárlást leggazdaságosabban nálunk tudja intézni, a márkakereskedések, gyári szervizek árainál jobbakat tudunk kínálni. Akár még utánfutóra vagy különleges járművekre is. Természetesen azonos vagy magasabb minőségi színvonal mellett.

Nyomtávszélesítők

Nem csak a fiatal autó tulajdonosokat dobja fel az, ha a négykerekűje jobban néz ki. Az autótuning ezen formája, még az „öreg motorosok” pénztárcáját is könnyen megnyitja. Ebbe a kategóriába tartoznak a nyomtáv szélesítők.

Ezek azok tenyérnyi méretű, különböző vastagságú fém alkatrészek, amelyek a keréktárcsa és a kerékagy között helyezkednek el. Amikor ez felszerelésre kerül, akkor bizony lehet vásárolni hozzá hosszabb kerékcsavart is. Ez a tuning megoldás leginkább kisteherautókon, szabadidő-autókon mutat jól. De hagyományos autókon is kiválóan lehet használni. A jobb kinézet mellett, javul a beszerelése után a kanyarstabilitás és a kanyarsebesség is.

Vasfelni a téli gumihoz?
Előző cikk
Vasfelni a téli gumihoz?
Következő cikk
Variációk téli gumicserére – Spórolás felni vásárlással!
Variációk téli gumicserére – Spórolás felni vásárlással!
Feliratkozom a hírlevélre