Avus Racing, ATS, Anzio és társai – Mi vagyunk a hazai forgalmazók

  • Közzétéve: 2022. 12. 09.

Kizárólagos forgalmazási joggal működni felelősséggel jár. Főleg akkor, ha nem is egy, hanem több, jó nevű felni márkáról van szó.

Nem lehet panaszkodni a webshopunk választékára, mert csak az alufelni kínálatunk meghaladja a 10 ezer darabot. Ehhez jönnek a kiegészítők és a gumiabroncsok. Most azokról a felni márkákról adunk egy körképet, amelyeknek a kizárólagos magyarországi importőrei vagyunk.

A német

Az ATS-ről csak pár mondatot írunk, a cég felni választékát pedig itt találja. A német felnigyártó nem ma kezdte az alufelnik készítését, a vállalkozást az 1960-as években alapította Günther Schmid. Aki az ATS által alkalmazott felni gyártási technikákba be akar tekinteni, annak mindössze az a dolga, hogy ide kattint.


Kis kitérő

A Borbet szintén német vállalkozás, a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra összpontosító gyártási módszeréről itt tud tájékozódni. Ha pedig megtetszik a zöld módszerrel könnyebbé tett felni vagy a márka, akkor fedezze fel a közel 1500 darabos Borbet választékunkat.


A kitérőnkben a CMS-t is meg kell említeni. A török vállalat az egyik legnagyobb név a műfajban. Alumínium ötvözetek gyártásával 1955 óta foglalkoznak, az 1980-as évektől kezdve készítenek könnyűfém-keréktárcsákat.

Finoman szólva kinőtte magát a CMS, mert több, mint két tucat autógyárral állnak üzleti kapcsolatban… Ezért gyakorlatilag gyári beszállítóként dolgoznak, azaz OEM-ként. A nagyságukra jellemző, hogy az értékesítést és a logisztikát is saját maguk intézik. Az előbb leírtakat a számok is alátámasztják: a 4000 fős munkatársi gárda, évente 10 millió fölötti darabszámban készít felniket!  


Mambo Italiano              

Sokan azt gondolják, ha könnyűfém felni, akkor Olaszország. Komoly a valóságtartalma az elképzelésnek. A GMP Italia Észak-Olaszországban működik, az indulása pedig 2003-ban történt. A gyárépületeik idén kaptak napelemeket, ezek mennyisége tekintélyes, ugyanis a telephelyük 27 ezer négyzetméteren foglal helyet. A gyártási mennyiségről sokat elmond, hogy az öntödéjük teljesítménye 1500 felni/nap, a megmunkáló központ pedig 2000 keréktárcsa/nap teljesítménnyel működik. Így tudják elárasztani a piacot az elegáns és sportos könnyűfém-keréktárcsákkal, amelyek német precizitással készülnek.


Mambo Italiano 2.0

A név ne tévesszen meg senkit, a legendás versenypálya nevét viselő Avus Racing mögött egy olasz vállalat található… Az elnevezés az 1921-ben átadott berlini versenypályára utal, amely eredetileg közel 20 kilométeres volt. A teszt- és versenypályának használt aszfaltcsík két dologról volt ismert: az egyik a 43 fokban megdöntött szupergyors kanyarja. A másik pedig az óriási tempó. Az 1930-as években számos sebességrekordot állítottak be rajta, és annyira veszélyes volt, hogy a versenyzést és az autók tesztelését inkább a Nürburgringen folytatták, mert az jóval biztonságosabb volt…akkor...

Az Avus Racing névválasztása tökéletes, ugyanis a legendás pályán állítottak be átlagsebességi rekordot, ami ma is megsüvegelendő. Az 1930-as években végrehajtott száguldásban az átlagsebesség 284,3 km/óra volt… A rekordnál a beállítás idejére és az átlagsebesség szóra hívnánk fel a figyelmet.      


Mambo Italiano 3.0

Az Anzio tipikus, jól hangzó olasz elnevezés, a felni márka a nevét a Rómától kb. 50 kilométerre fekvő városról kapta. A környék tengerpartja nem csak a szépségéről híres, hanem arról is, hogy a második világháborúban itt szálltak partra az amerikai csapatok.

A felnis vonalra visszatérve, lehet, hogy kiábrándító, de az Anzio alufelnik mögött egy lengyel cég áll... Ők azokra a vevőkre ”lőnek”, akik a jó ár/érték arányú felniket keresik. Azaz az ár tudatos vásárlók a célközönségük. Akik a jó ár/értékarány mellett, a fiatalos és modern dizájnt is kedvelik.


Hankook – Az ismertté válás útja
Előző cikk
Hankook – Az ismertté válás útja
Következő cikk
AMTS 2024 – Nézőcsúcs és részvétel
AMTS 2024 – Nézőcsúcs és részvétel
Feliratkozom a hírlevélre