Alufelni kisteherautóra és nyomtáv szélesítők

  • Közzétéve: 2021. 09. 08.

A kisteherautókból nem csak a fényezetlen lökhárítós alapváltozatok a kelendők. A csúcsfelszereltségű kivitelek is jól fogynak, amelyeket tovább lehet dögösíteni alufelnikkel és nyomtáv szélesítőkkel.

A kisteherautók piaca az utóbbi években átalakult. A célközönség továbbra is a vállalkozók, cégek, viszont a járművek felhasználás módja megváltozott.

A melós kivitelek megmaradtak. Ezek azok az alapváltozatú kisteherautók, amivel pl. hordják a gázolajat a szántóföldön dolgozó traktorokhoz. Az ebbe a körbe tartozó a verziókat – érthető módon – nem szerelik fel csillogó alufelnivel.

 A jobban felszerelt verziókra viszont komolyan rákaptak a cégvezetők. Ezeknél kis túlzással kötelező felszerelés a jól kinéző alufelni és a nyomtáv szélesítő szett. Ugyanis ezekkel a látványos, szép fényezésű modellekkel meg lehet jelenni üzleti tárgyaláson, fogadáson vagy akár színházi előadáson is. Ebben a környezetben nem ciki egy ilyen jármű.

Alufelni, kisteherautóra

A könnyűfém keréktárcsákkal dögösebbé tett kisteherautók mellett szóló érv még, hogy szabadidős célokra is alkalmasak. Kiránduláskor elférnek a platón a kerékpárok és a koszosabb holmik. Ha jól zárható a plató fedél vagy a raktérben zárható doboz található, akkor rengeteg csomagot lehet pakolni az autó hátuljában. Így nem kell az utastérben tárolni őket.

A pickup kínálat csúcsán helyezkednek el az Egyesült Államokban népszerű, úgynevezett teljes méretű kisteherautók (full size). Ezeknek képviselője a Ford F150-es, Ram, Chevy Silverado, Nissan Titan és a Toyota Tundra. Az amerikai típusokból itthon is látni jó néhányat.

Alattuk találhatók a felénk használt gyártmányok, például a Toyota Hilux, Mitsubishi L200, a Ford Ranger és társai.

Terepre fel!

Ezeknek a járműveknek a tuningolása meglehetősen divatos, az első körben olyan cégek jelentek meg, akik leginkább a terepjárásra fókuszáltak. Az ausztrál ARB kezdett el acélból készült, vonószemekkel és csörlővel ellátott speciális lökhárítókat árulni. Ők a profi felhasználókat vették célba, akik munkájuk vagy életmódjuk miatt, sokat járnak terepen.



Sokan szeretnének ebbe a kategóriába tartozó autót, de csakis a külsőségek miatt. Ezért nekik jól jönnek a nyomtáv szélesítők, amivel még jobban néz ki a pickup. 

Téligumi csere, a káosz és a sorban állás elkerülhető?
Előző cikk
Téligumi csere, a káosz és a sorban állás elkerülhető?
Következő cikk
Az autóeladások listavezetői és a felnijeik
Az autóeladások listavezetői és a felnijeik
Feliratkozom a hírlevélre